Udgivet i BokseBloggen

10 gode råd til dig der skal planlægge en aktiv ferie på budget

Af Boksebold.dk

Vil du gerne holde dig i gang, mens du er på ferie? Det er blevet mere og mere populært at tage på såkaldt fitness-ferie, hvor man kombinerer ferieafslapningen med en masse aktiviteter! Hvis du er en af dem, som ikke kan få nok af den aktive livsstil, så er det oplagt at planlægge en fed fitness-ferie.

Men hvad gør man, når det kniber med budgettet, og man ikke har råd til det helt vilde, når man er ude og rejse?

Bare tag den med ro, en aktiv ferie behøver ikke tømme din bankkonto!

Her får du 10 gode råd til, hvordan du planlægger en aktiv ferie på et budget.

1. Find en destination som du har råd til

Første skridt er at kigge på, hvor du gerne vil hen. Skal du sydpå til varmen? På storbyferie? Måske skal du op og vandre i de nordlige fjelde? Find en destination som passer til din yndlingsaktivitet og dit budget. Du kan for eksempel have base omkring Playa Del Ingles - en billig feriedestination med masser af byde på.

Destinationen har naturligvis noget at sige om, hvad for nogle aktiviteter, som det muligt for dig at dyrke. Hvis du elsker at dyrke fitness, så kan det gøres næsten over alt. Hvis du derimod er til at dyrke vandsport eller vandrer i bjerge, så skal du kigge efter, hvor i verden du har mulighed for det, uden at det koster alt for meget. 

2. Læg et budget

Når du har fundet den perfekte rejsedestination, så læg et budget. Hvor meget skal der bruges på selve rejsen? Hvad skal gå til overnatning og hvad er der til overs til aktiviteter, mad og drikke? Det er et rimelig kedeligt foretagne at lægge et budget, men ikke desto mindre kan det hjælpe med at få et overblik over, hvad du har at gøre godt med.

3. De bedste overnatningsmuligheder

Skal du på hotel eller Airbnb? Hvis du gerne vil spare penge, så du har mere til overs til oplevelser og aktiviteter, så kan du gå efter billigere overnatningsmuligheder som hostels, vandrehjem eller moteller. Hvis du er ligeglad med at dele værelse med andre, så er der gode penge at spare på overnatningen. 

4. Pak til den aktive ferie

Hvis du går efter en af de billige overnatningsmuligheder, så er der nok ikke et fitnesscenter eller pool i baghaven. Derfor er det en god og billig løsning at pakke tasken med fitnessredskaber hjemmefra. Du kommer langt med en træningselastik, en oppustelig yogabold, en boksebold eller et par håndvægte. Med de rigtige redskaber kan du gøre dit værelse, skoven eller stranden til dit helt eget fitnesscenter. 

5. Kig efter billige (eller gratis) aktiviteter

Uanset hvor du tager hen, så er der med garanti mulighed for at dyrke aktiviteter udenfor, uden at du behøver betale noget for det. Det er for eksempel gratis at vandre og svømme. Nogle gange skal man købe sig adgang til en nationalpark, men det behøver ikke koste alverden.

Hvis du sover på hostel eller vandrehjem, så er der også ofte billige eller gratis aktiviteter som byvandring, morgenyoga eller boldspil, som du kan være med til - så får du også gjort dig nogle nye bekendtskaber! 

6. Gå til dine destinationer

Det kommer naturligvis an på, hvor ferien går hen, men hvis du har mulighed for at komme rundt på gåben, så kan du snildt holde dig aktiv i løbet af dagen og spare en masse penge. Drop bilen, bussen eller toget og trask afsted fra strand til museum og restauranter. Det er ikke en aktivitet som giver allermest sved på panden, men det er nemt, ligetil og fuldstændig gratis!

7. Lej en cykel

Hvis det ikke er nemt at komme rundt omkring på gåben, så lej en cykel i stedet for. En cykel er et billigt alternativ til en bil eller en motorcykel, og så holder den dig aktiv. Det er den perfekte løsning, som gavner dit budget og din krop. I stort set alle storbyer har du mulighed for at leje cykler for få penge - og nogle steder er der også studierabat at hente!

8. Stil uden om turistfælderne

Der er altid turistfælder, når man er ude og rejse. De mest turistede områder prøver ofte at få flest mulig penge fra de rejsende, og det er ikke altid, at oplevelsen er pengene værd. Pas på med at falde i de lokkende fælder, og se om du kan finde et alternativ. I stedet for at købe en surfingtime eller snorkeltur fra det mest turistede sted, så spørg de lokale eller søg på nettet for at se, om du kan finde nogle gode og billigere alternativer. 

9. Spar på maden

Hvis du gerne vil holde dig sund og aktiv og samtidig ikke sprænge budgettet, så kan du spare masser af penge ved ikke at spise ude hele tiden. Naturligvis skal der være plads til at nyde en middag på restaurant et par aftener, men du kunne alternativt købe lokal mad på et marked, gå efter streetfood eller selv lave mad, hvis der er et køkken, der hvor du overnatter. 

10. Slå dig sammen med vennerne

Det bliver ofte billigere at lave aktiviteter, når I er flere sammen. Lej en kajak, en bådtur eller tag på en guidet vandring i en stor gruppe. Der er ofte også meget sjovere at dyrke aktiviteter i selskab med andre - så længe dine venner også er friske på en aktiv ferie!

Find det du mangler på boksebold.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 442 produkter fra mere end 42 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 700 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-25 09:03:32.

10
Produkttyper
442
Produkter
42
Forhandlere
700
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.